
DR. PSK. SERAP PİRİ ERBAŞ
ISST ONAYLI ŞEMA TERAPİSTİ
Hacettepe Üniversitesi Klinik Psikoloji Doktora (PhD) 2008-2015
Hacettepe Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans (M.S) 2004-2006
Hacettepe Üniversitesi Psikoloji 1999-2003
Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden 2003 yılında mezun oldu. 2004 yılında aynı üniversitede Klinik Psikoloji yüksek lisans eğitimine başladı. Bu süreçte ağırlıklı olarak Bilişsel Davranışçı Terapi üzerine eğitimler aldı ve süpervizyon ile danışan takip etti. Pek çok objektif ve projektif psikolojik testin eğitimini aldı ve uygulamaları ile ilgili yetkinlik kazandı. Klinik psikoloji yüksek lisans eğitimi boyunca Hacettepe Üniversitesi Hastanesi Yetişkin Psikiyatri Kliniği ve Çocuk Ergen Ruh Sağlığı Kliniklerinde bir yıl boyunca staj yaptı. “Düşünce-Eylem Kaynaşması, Yükleme Biçimleri, Depresif ve Obsesif-Kompulsif Belirtiler Arasındaki İlişkilerin İncelenmesi” başlıklı yüksek lisans çalışması bilimsel makale olarak yayımlandı.
Yüksek lisans eğitimi sonrasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilimdalı’nda önce gönüllü olarak çalıştı. Psikoz servisleri, Poliklinik Birimi, Gündüz Hastanesi Birimi gibi pek çok serviste görev aldı. Daha sonra 2006-2008 yılları arasında ise aynı hastanenin Psikosomatik Tıp Birimi ve Alkol ve Madde Bağımlılığı Birimlerinde uzman psikolog olarak çalıştı. Yatan hastalarla yürütülen grup terapilerini takip etti, psikolojik değerlendirme yaptı ve bireysel terapi hizmeti sundu.
2008-2010 yılları arasında Ankara Başkent Üniversitesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilimdalı’nda klinik psikolog olarak çalıştı. Psikolojik değerlendirme, bireysel terapi uygulamalarına ek olarak Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerine davranış bilimleri, psikolojik değerlendirme ve psikoterapiler konusunda ders verdi.
2008 yılında Hacettepe Üniversitesi Klinik Psikoloji Doktora programına başladı. Doktora eğitimi boyunca Bilişsel Davranışçı Terapiye ek olarak Şema Terapi Eğitimi aldı. 2011-2012 yılları arasında doktora internshiplik uygulaması temelinde tam zamanlı olarak Hacettepe Üniversitesi Ruh Sağılığı ve Hastalıkları Yetişkin Kliniği’nde çalıştı. “Yeme Tutumlarının Nesne İlişkileri Kuramı Çerçevesinde İncelenmesi” başlıklı tez çalışmasını tamamlayarak klinik psikolojide doktor ünvanı aldı.
Mesleki yaşamına 2012 yılından beri İstanbul’da devam etmektedir. 2012-2018 yılları arasında Sabancı Üniversitesi Psikoterapi ve Psikolojik Hizmetler Birimi’nde görev almış, üniversite öğrencilerine psikoterapi hizmeti sunmuştur. Eşzamanlı olarak Pinna Psikoloji’de terapi çalışmalarını yürütmüştür. 2019 yılı sonu itibariyle kurucusu olduğu Luda Psikolojide psikoterapi çalışmalarını sürdürmektedir. Çeşitli üniversitelerin Psikoloji bölümlerinde lisans, klinik psikoloji programlarında ise yüksek lisans dersleri vermeye devam etmektedir.
Uluslararası Şema Terapi Derneği (The International Society of Schema Therapy-ISST) tarafından onaylı Şema Terapi eğitimlerini ve süpervizyonlarını tamamlamış ve ISST onaylı Şema Terapisti ünvanını kazanmıştır. Travmaya yönelik müdahaleler eğitimi, EMDR 1. Düzey eğitimi ve SPoD tarafından organize edilen cinsel kimlik ve cinsel yönelimle ilgili başvuruların ele alınması gibi pek çok mesleki eğitim almıştır.
Türk Psikologlar Derneği ve The International Society of Schema Therapy-ISST üyesidir.
MESLEKİ DENEYİMLERİ
Akademik Deneyimler:
Marmara Üniversitesi, Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı, 2020-2021
Öğretim Görevlisi (Ek görevlendirme) olarak psikoterapi süpervizyon dersi vermiştir.
İstanbul Şehir Üniversitesi, Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı, 2019-2020
Öğretim Görevlisi (Ek görevlendirme) olarak psikoterapi süpervizyon dersi vermiştir.
İstanbul Ticaret Üniversitesi, Psikoloji Bölümü, 2019
Öğretim Görevlisi (Ek görevlendirme) olarak klinik psikoloji dersi vermiştir.
Acıbadem Üniversitesi, Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı, 2018
Öğretim Görevlisi (Ek görevlendirme) olarak psikoterapi dersi vermiştir.
Okan Üniversitesi, Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı, 2013
Öğretim Görevlisi (Ek görevlendirme) olarak psikoterapi dersi vermiştir.
Psikoterapi Deneyimi
LUDA Psikoloji
2019-Halen
Sabancı Üniversitesi, Psikoterapi ve Psikolojik Hizmetler Birimi,
2012-2018
Pinna Psikoloji,
2012-2019
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları ABD,
2011-2012
Ankara Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları ABD,
2008-2010
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları ABD,
2006-2008
Yayınları
Kitap:
Vatan, S., ve Piri Erbaş, S. (2019). Duygu Dünyası. Ankara: HYB Basım Yayın.
Piri Erbaş, S. (2020) Duygu Düzenleme ve Yaygın Kaygı. Vatan S, editör. Duygu Düzenleme. 1. Baskı. Ankara: Türkiye Klinikleri; 23-30
Bilimsel Makaleler
Uluç, S., Tüzün, Z., Haselden, M., ve Piri Erbaş, S. (2015). Bell Nesne İlişkileri ve Gerçeği Değerlendirme Ölçeği’nin (BORRTI) Türkçe’ye Uyarlama Çalışması. Klinik Psikiyatri Dergisi, 18 (4), 112-123.
Piri, S. (2011). İnternet tabanlı psikolojik hizmetler ve bu alana özgü etik ilkelere yönelik bir gözden geçirme. Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Dergisi, 28 (2), 213-231.
Can, S. S., Çevik A., Arslan, E., ve Piri, S. (2008). Olgu Sunumu. Türkiye Klinikleri J Psychiatry-Special Topics, 1 (2), 121-123.
Piri, S., ve Kabakçı E. (2007). Düşünce-Eylem Kaynaşması, Yükleme Biçimleri, Depresif ve Obsesif-Kompulsif Belirtiler Arasındaki İlişkilerin İncelenmesi. Türk Psikiyatri Dergisi, 18(3), 197-206.